dilluns, 28 d’abril del 2008

L'hereu Riera

L'hereu Riera és la primera de les cançons que us presentem. És una cançó tradicional dels Països Catalans de la qual trobem diferents versions arreu del territori. La història que explica és sempre la mateixa però no sempre té el mateix desenllaç; l'hereu Riera és a plaça ballant i rep la notícia que la seva promesa es troba greument malalta, a punt de morir. Malgrat la desgràcia ell és fidel al seu compromís amb la noia. En algunes versions la promesa es recupera però en d'altres el final és tràgic. La versió que nosaltres cantem és la del Lluçanès, apresa del grup de cantadores d'Alpens.

Podeu trobar més informació sobre aquesta cançó consultant a la Viquipèdia i també aquí.

8 comentaris

Kosmonaut ha dit...

Enhorabona per aquest bloc. Em va saber molt de greu perdre'm el concert de Pasqua; espero amb ànsia les gravacions i nous concerts.

Per cert, el millor dels començaments: l'Hereu Riera. M'encanta.

Andreu ha dit...

Moltes gràcies Naan. M'encanta que t'encanti. Les gravacions ja estan aquí (al primer moment d'actualitzar no se sentia el tema, però ja està arreglat).

godsfork ha dit...

ops, a mi no me va la cancion....., es solo cosa mia?

Andreu ha dit...

Vaya... la verdad es que a mi también me ha pasado un par de veces. En el blog y también en otra web que usa el mismo reproductor. Yo pensaba que era problema mío. Reiniciando el ordenador siempre se me arregla :), pero eso no parece una solución. Ya lo miraré. Gracias por avisar.

Keta Rosa ha dit...

Bones

Jo crec que hauré de començar el club de fans!!!

És genial l'hereu riera. A mi m'encanta el final!

Jo no ho podia sentir amb el Mozilla, però en canvi no he tingut cap problema amb l'explorer... Millor això que haver de reiniciar l'ordinador no ? :p

rosa

godsfork ha dit...

ahora si!!! jeje
mu chula la canción, ya iremos escuchando más de lo que haceis!

ENHORABUENA!!!

tzesire ha dit...

yo todavía no la he podido escuchar pero seguro que está genial y en cualquier caso el blog está cada vez más chulo :)
aurrera mutila!!!

absentmind ha dit...

Doncs sona molt bé, ja tenia curiositat per sentir alguna cosa tant trastejar el reproductor. M'ha fet pensar en aquella de "margarideta llevat de matí...", la única que recordo haver escoltat mai cantada per un cor... ^^

Kris

Per tornar a l'inici clica aquí o a la mata de jonc que hi ha dalt a la dreta.