divendres, 28 de març del 2008

Benvinguts a la Mata de Jonc

Aquest és el bloc oficial de La Mata de Jonc, un cor masculí de música tradicional. El cor està format per vuit cantaires i el nostre repertori se centra en temes populars dels Països Catalans i de territoris mediterranis pròxims, com ara Occitània.

Els components de La Mata de Jonc, però, no només volem donar a conèixer les cançons pròpies del nostre país, sinó també la manera tradicional de cantar aquest repertori. Això, a la pràctica, es tradueix a l'hora d'actuar en una manca de direcció aparent, en l'absència de partitures i en la preponderància del "cant de pit" (més directe i natural) en detriment del "cant de cap" (més impostat). És per aquest motiu que La Mata de Jonc s'allunya del model coral i orfeonístic per acostar-se més a l'esperit dels cors de polifonia tradicional, força escassos a casa nostra però molt vigents, en canvi, en terres occitanes. Alguns d'aquests grups de referència per a nosaltres són Vox Bigerri, Lo Còr de la Plana i el Corou de Berra.

Pel que fa al repertori La Mata de Jonc interpreta un ampli ventall de peces: cançons de treball, temes religiosos, cançons d'amor, de festa, danses, balades... El nostre repertori vol ser d'aquesta manera una representació de tota la varietat de temes que componen el ric patrimoni de la nostra música tradicional.

El primer concert de La Mata de Jonc va tenir lloc al monestir de Santa Maria de Lluçà el 23 de març del 2008, diumenge de Pasqua. Properament inclourem en aquest mateix bloc algun fragment d'aquesta actuació d'estrena.

1 comentari

tzesire ha dit...

Felicidades por el concierto, estuvo muy bien y seguro que vendrán muchos más :)

Per tornar a l'inici clica aquí o a la mata de jonc que hi ha dalt a la dreta.